Lidl si Kaufland, in topul celor mai mari importatori de mancare

Lidl si Kaufland, in topul celor mai mari importatori de mancare


Retailerii germani Lidl si Kaufland raman si in 2018 cei mai mari importatori de produse agroalimentare din Romania, arata datele INS.

Cinci dintre cei mai mari importatori de produse agroalimentare din Romania sunt retaileri. Este vorba despre Lidl si Kaufland, parte a aceluiasi grup Scharz, cei care au ocupat primele pozitii si in 2017, Rewe Romania, operatorul brandului Penny Market care a coborat trei pozitii, de pe cinci pe opt, Profi Rom Food care a urcat un loc de pe 11 pe 11, Metro Cash and Carry care  a ajuns pe locul 11 de pe pozitia 12.

 

Este vorba despre retaileri care au in comun ponderea mare a marcilor private, mare parte dintre ele fabricate peste granite.

 

Cu un an in urma, existau 6 comercianti alimentari in clasamentul celor mai mari 15 importatori de mancare din Romania, pe lista figurand pe ultima pozitie retailerul francez Auchan.

 

Per total, in primele zece luni ale anului trecut, Romania a cumparat produse agroalimentare in valoare de peste 6,2 miliarde de euro.Poti fi interesat si de