Lidl intra pe piata din Serbia cu 16 magazine

Lidl intra pe piata din Serbia cu 16 magazine


Lidl a deschis 16 unitati in Belgrad si in alte orase din Serbia, lansand si in statul balcanic reteaua de magazine de tip discount, transmite Reuters.

Grupul Lidl, care a inaugurat cinci magazine in Belgrad si 11 in alte orase, a anuntat ca pana la sfarsitul anului va mai deschide si alte unitati in Serbia. Retailerul german, care face parte din grupul Schwarz, opereaza peste 10.000 de magazine in Europa.

 

Germania este un partener comercial cheie al Serbiei, care a importat anul trecut bunuri germane de peste doua miliarde de euro, in timp ce din anul 2000 investitiile Berlinului au depasit suma de doua miliarde de euro.

 

Presedintele sarb Aleksandar Vucic a afirmat la inaugurarea unui magazin Lidl in Belgrad ca tara lui ii va asigura pe investitorii germani ca primesc "cele mai bune conditii".

 

Investitia Lidl in Serbia se ridica la 205 milioane de euro iar in cele 16 magazine vor fi 1.553 de angajati, a informat compania germana.

 

Anul acesta, economia Serbiei ar urma sa inregistreze un avans de aproximativ 4%, datorita majorarii consumului privat, a investitiilor si a exporturilor.

 

Lidl este una dintre companiile de top de pe piata de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent in 30 de tari din intreaga lume si in prezent opereaza aproximativ 10.500 de magazine si peste 150 de centre logistice in 28 de tari la nivel mondial. In prezent, Lidl are aproximativ 260.000 de angajati, dintre care peste 5.500 in Romania, unde retailerul german are deschise peste 225 de magazine si 4 centre logistice.Poti fi interesat si de