Lidl, Kaufland si Penny renunta la articolele din plastic

Lidl, Kaufland si Penny renunta la articolele din plastic


Retailerii Lidl si Kaufland au anuntat ca vor renunta la articolele din plastic in perioada urmatoare in urma angajamentului de a reduce cu 20% consumul de plastic pana in 2025.

Lidl va elimina articolele de unica folosinta din plastic, precum farfurii sau tacamuri, pana la sfarsitul acestui an.

 

"Dupa ce Lidl Romania a anuntat ca, pana in anul 2025, va reduce cu 20% cantitatea de plastic utilizata, compania prezinta primele masuri concrete. Astfel, intr-o prima faza, Lidl va renunta, pana la sfarsitul anului 2019, la vanzarea de articole de unica folosinta din plastic, cum ar fi pahare, farfurii adanci si intinse, dar si linguri si furculite. Masura va fi luata in toate cele peste 225 de magazine Lidl din Romania", se arata intr-un comunicat.

 

Totodata, si Kaufland a anuntat ca pana la finele anului 2019 va delista anumite articole din plastic in urma angajamentului de a reduce consumul de plastic in toate tarile cu cel putin 20%, pana in anul 2025.

 

"In prezent, suntem intr-un proces de reducere a ambalajelor din plastic. De exemplu, bananele marca proprie K-Bio sunt legate cu o banderola din carton, in locul pungilor din plastic. Doar prin aceasta masura, am eliminat aproximativ 32 de tone de ambalaje de plastic pe an. Asigurand reciclabilitatea totala a restului de ambalaje din plastic aferente marcilor proprii, reusim sa reintroducem materie prima in circuitul resurselor si sa reducem astfel in mod semnificativ impactul asupra mediului", a declarat Valer Hancas, director Comunicare si Corporate Affairs Kaufland Romania.

 

Printre articolele ce urmeaza a fi delistate din Kaufland pana la sfarsitul lui 2019 se afla betisoarele pentru urechi din plastic, paiele de plastic marca proprie si vesela de unica folosinta din plastic marca proprie - ce urmeaza sa fie inlocuite in toate tarile cu alternative ecologice.

 

"Unul dintre liderii mondiali din domeniul retailului, grupul Schwarz, din care fac parte Lidl si Kaufland, este constient de responsabilitatea sa, in special in ceea ce priveste mediul si a luat o serie de masuri in acest sens. Ca parte dintr-o strategie ampla, la 360 de grade, pentru gestionarea plasticului, Grupul Schwarz dezvolta constant masuri si le implementeaza la nivel international. Aceasta strategie isi propune sa reduca consumul de plastic si sa inchida cicluri", precizeaza comunicatul. Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine in 7 tari si o retea de 119 magazine in Romania.

 

Și grupul german Rewe, care opereaza 6.000 de magazine sub brandurile Rewe, Penny si Toom, a anuntat ca va interzice vanzarea paielor din plastic, transmite DPA.

 

Rewe, care vinde anual aproximativ 42 de milioane de paie din plastic, nu va mai comanda noi stocuri de paie de plastic, iar decizia va intra in vigoare imediat. Stocurile existente vor fi vandute, a precizat grupul german.

 

Din 2019, Rewe va oferi alternative reutilizabile, facute din diverse materiale, inclusiv hartie, pir si otel inoxidabil.

 

Cresterea cantitatii de deseuri din plastic in oceanele lumii a devenit un subiect fierbinte in ultimele saptamani, iar UE si Guvernul britanic au propus interzicerea paielor din plastic si a altor produse de unica folosinta.

 

Si McDonald's a anuntat recent ca va renunta la folosirea paielor din plastic in restaurantele sau in magazinele sale.Poti fi interesat si de