Karpaten Meat indeamna la o crestere sanatoasa a viteilor pentru abatorizare

Karpaten Meat indeamna la o crestere sanatoasa a viteilor pentru abatorizare


Karpaten Meat, cea mai mare firma din Romania specializata in vanzarea de bovine si carne de vita din rasa Angus, continua sa investeasca in genetica si sa dezvolte segmentul de ingrasare a bovinelor.

Iulian Stancu, directorul Departamentului de carne al Karpaten Meat, a vorbit despre initiativa companiei de a convinge fermierii romani sa creasca animalele pana la greutatea optima pentru abatorizare, valorificand astfel carcasa de bovina.

 

„Romania este cunoscuta ca exportatoare de animale vii si din pacate foarte multi vitei pe care am putea sa ii valorificam in carne se vand in viu, nu ajung la o varsta si la o greutate care ar putea sa dea o calitate foarte buna carnii. Asta pentru ca fermierul roman prefera sa il dea cat mai repede, sa nu intre in perioada de iarna, de furajare, pentru a nu avea costuri. Noi ne dorim sa convingem fermierii romani sa duca viteii la o greutate optima de abatorizare, sa gaseasca solutii de furajare, pentru a da plus valoare fermei lor”, a declarat Iulian Stancu, prezent la Conferinta Industria Carnii – evolutii, tendinte si provocari, organizata la INDAGRA FOOD.

 

Potrivit directorului Departamentului de carne al Karpaten Meat, exista o crestere semnificativa a cererii de carne de vita de calitate in Europa, dar si in Romania.

 

„Ne-am dori ca autoritatile sa sustina mai mult fermierii romani, sa ajungem sa avem efective mai mari, sa valorificam impreuna carcasele. Noi vom investi in continuare in genetica, pentru ca de acolo porneste totul. Rasa Angus este foarte apreciata, care ne permite sa inovam. Deocamdata, nu avem in plan sa intregim lantul de productie, pentru ca inca dorim sa dezvoltam partea de ingrasare. Recent am mai deschis un punct de ingrasare in Craiova, prin parteneri, urmeaza sa mai infiintam inca 2-3 centre de acest fel. Partenerii ii ingrasa conform retetei noastre si ii duc la greutatea optima de abatorizare”,a adaugat Iulian Stancu.

 

In fermele Karpaten Meat sunt aproximativ 8.000 de bovine, iar in toata tara sunt 500 de parteneri care au dezvoltat ferme performante de bovine cu genetica furnizata de grupul de firme sau achizitionata din import.



Poti fi interesat si de