Karpaten Meat: "In Romania, rasa Aberdeen Angus s-a ameliorat extrem de bine"

Karpaten Meat: "In Romania, rasa Aberdeen Angus s-a ameliorat extrem de bine"


Este primordiala implementarea unui program de ameliorare a rasei Angus in Romania, asa incat sa se obtina o rasa Angus curata, cu caracteristici de top, sustine Laurentiu Serban, directorul comercial Karpaten Meat Group.

"In ceea ce priveste aceasta rasa, nu putem discuta despre greutate in cresterea animalelor. Fiecare animal are dedicatia lui, nu putem vorbi de rase de bovine bune sau mai putin bune, ci despre rase dedicate pentru tipologie. Intrucat in Romania pasunile sunt preponderent montane, rasa Aberdeen Angus s-a ameliorat extrem de bine", a declarat Laurentiu Serban, directorul comercial Karpaten Meat Group, prezent zilele trecute la Agriplanta.

 Potrivit acestuia, in Romania, in gastronomia locala utilizarea carnii de vita se afla inca la un nivel de pionierat.

 

„De trei ani promovam acest tip de carne si prin reprezentarile in restaurante incercam sa dezvoltam proiecte privind incurajarea consumului intregii carcase. Restaurantele comanda in general antricot, adica doar piese speciale. Noi trebuie sa ajungem sa oferim valoarea reala a acestui animal”, a conchis directorul comercial Karpaten Meat Group.



Poti fi interesat si de