Italia a adoptat sistemul pretului unic la porc

Italia a adoptat sistemul pretului unic la porc


Preturile teritoriale au disparut in Italia de la 1 iunie, fiind inlocuite de un nou pret indicativ unic pentru purcei si porc gras pentru sacrificare.

Exista astazi doar un singur pret de referinta pentru toata Italia, scrie Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine (ACEBOP) din Romania.

 

Astfel, incepand cu 1 iunie, pretul de referinta din Italia pentru purcei si porci pentru sacrificare este cel stabilit de Comisia Nationala Unica (CUN), preturile teritoriale disparand.

 

„Desi a existat un pret CUN incepand cu anul 2010, noii CUN "Suinetti" (purcei) si "Suini" (porci) vor fi guvernati prin Decretele Ministerului Politicii Agricole, Alimentatiei si Padurilor nr. 29709 si nr. 29710, respectiv, din 19 aprilie 2018, puse in aplicare in acord cu Ministerul Dezvoltarii Economice”, se arata in comunicatul postat de ACEBOP pe pagina sa de Facebook.

 

Sedintele saptamanale CUN Suinetti si Suini vor avea loc in fiecare joi, la orele 10:30 si 12:00, la "Borsa Merci di Mantova".

 

"O formula pe care o dorim si noi, sub aceasta forma sau - de ce nu - una mai performanta", se mai arata in informarea ACEBOP.Poti fi interesat si de