Ionut Cretu, Smithfield Romania: Intram pe pietele externe cu produse gata preparate

Ionut Cretu, Smithfield Romania: Intram pe pietele externe cu produse gata preparate


Compania romaneasca Comtim, parte a grupului Smithfield, a prezentat recent la FoodExpo din Atena o noua gama de produse, ca parte a noii strategii de crestere a prezentei companiei pe pietele externe din Europa de Sud-Est.

Ionut Cretu, managerul de export pentru compania Smithfield Romania, este foarte increzator in ceea ce priveste succesul produselor prezentate la targ.

 

"Am dezvoltata o noua gama sortimentala. Incercam sa venim in intampinarea clientului cu un produs mai usor de gatit, cu un gust usor diferit de ceea ce faceam pana acum si cu niste combinatii inedite. Avem un mix grill, pentru ca incercam sa aducem puiul si porcul in acelasi ambalaj pentru gratare. Credem ca aceste produse vor prinde foarte bine pe piata greaca. Sunt produse gata pentru gatit si reprezinta bucati diferite de carne cu un timp mai scurt de gatit decat mancarurile traditionale. Pentru noi, Grecia este una dintre cele mai atractive piete. Si nu numai pentru noi, ci pentru orice producator de talie din Europa. Au un consum constant, cu un varf de piata pe timp de vara datorita sezonului estival. Clientul grec este un client demanding, dar este dispus sa plateasca pentru ceea ce primeste, pentru calitate. Administrativ vorbind, modelul de business grecesc este construit in asa fel incat cumpara doar de la greci. Creditare nu exista, se cumpara cu banul jos, ceea ce face Grecia o piata extrem de atractiva. Vrem sa aducem si in Grecia altceva, sa aducem inovatia in magazinele grecesti. Consumatorul grec are la dispozitie acelasi tip de carne, aceleasi retete de 30-40 de ani", a explicat Ionut Cretu, intr-un interviu pentru INDUSTRIA CARNII.RO.

 

Managerul de export al Smithfield Romania este convins ca noua strategie pentru exporturi va avea succes, deoarece toti clientii mari ai Comtim sunt orientati acum catre gama de produse ready meal. "Acesta este viitorul industriei noastre", a spus Ionut Cretu.Poti fi interesat si de