Ioan Ladosi, APCPR: Carnea in vitro este viitorul

Ioan Ladosi, APCPR: Carnea in vitro este viitorul


Carnea produsa in vitro incepe sa devina o realitate, iar reprezentantii producatorilor de carne sustin acest demers.

In alocutiunea sustinuta ieri, in cadrul evenimentului Farm Food Forum, Ioan Ladosi, presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania, a aratat ca viitorul il reprezinta carnea in vitro.

 

Trendurile globale sunt cele care dicteaza aceasta directie. Pe de o parte, este invocata sanatatea alimentara, intrucat se promite consumatorului o alternativa mai sanatoasa si mai igienica la carne. Pe de alta parte, in acest demers intervin problemele de etica si de sustenabilitate, care deriva din ingrijorarea consumatorului pentru bunastarea animalelor si pentru calitatea mediului inconjurator. “Mai mult decat atat, aproape 40% dintre tinerii nascuti dupa 2000 se declara vegetarieni / vegani sau intentioneaza sa devina”, a aratat Ladosi.

 

La Brasov are loc zilele acestea Farm Food Forum organizat de Federatia Nationala Pro Agro. 450 de fermieri si procesatori din industria alimentara participa la aceasta importanta reuniune din domeniul agroalimentar



Poti fi interesat si de