Investitie de 11 milioane de euro intr-un complex de prelucrare a carnii de vita

Investitie de 11 milioane de euro intr-un complex de prelucrare a carnii de vita


Un complex de prelucrare si ambalare a carnii de vita va fi construit in Parcul Industrial de la Campu Frumos, aflat la iesirea din municipiul Sfantu Gheorghe, printr-o investitie privata in valoare de circa 11 milioane de euro.

Reprezentantii firmei, Gregor Roy Chowdhury si Gyergyai Botond, au declarat, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta impreuna cu conducerea Parcului Industrial, ca lucrarile de constructie, care vor incepe in scurt timp, vor fi finalizate in vara anului 2020.

 

Potrivit acestora, complexul va avea o capacitate de prelucrare de 100 de animale pe zi si de ambalare a 40 de tone de carne intr-un schimb de opt ore.

 

In urma acestei investitii, se vor crea 60 de locuri de munca, iar produsele vor ajunge pe rafturile mai multor magazine din tara.

 

„Prin infiintarea acestui complex vrem sa venim si in ajutorul crescatorilor de animale din zona si sa asiguram locuri de munca pentru oamenii din oras si din imprejurimi (...) In prezent, piata carnii din Romania este axata mai mult pe porc si incercam sa schimbam aceasta tendinta (...) Scopul nostru este sa oferim o perspectiva de viitor fermierilor mici din zona pe o raza de 200 de kilometri?, a declarat Gyergyai Botond.

 

Managerul Parcului Industrial, Miklós Zoltán, a declarat ca aceasta este una dintre cele mai mari investitii facute pana acum la Campu Frumos, precizand ca, de la inaugurarea obiectivului, in urma cu aproape doi ani, si pana in prezent, au fost semnate contracte cu sase rezidenti, care au concesionat 4,8 hectare de teren din totalul de 28.

 

„Pentru alte 5 hectare avem scrisori de intentie din partea mai multor agenti economici care sunt interesati sa concesioneze terenuri?, a mai spus Miklós Zoltán.



Poti fi interesat si de