Industria carnii din SUA, sub presiune


Exporturile de carne de porc ale SUA se confrunta cu obstacole suplimentare, deoarece razboiul comercial cu China continua sa puna presiuni financiare asupra industriei, potrivit fleischwirtschaft.de.

China a anuntat ca va aplica tarife de 62% la carnea de porc americana, masura pe care Consiliul National al Producatorilor de Carne de Porc (NPPC) din SUA o considera amenintatoare pentru afacerile a mii de crescatori de porci.

 

Statele Unite s-au aflat in centrul disputelor comerciale cu China si alte piete internationale importante, in timp ce multe organisme din industria carnii au solicitat sprijinul propriului guvern pentru a rezolva diferentele de taxe.

 

China a anuntat un alt tarif de 25% pentru 545 de produse din SUA, inclusiv pentru carnea de vita. Acest tarif este in plus fata de taxa de 25% perceputa la inceputul lunii aprilie. Inainte de implementarea acestor masuri, carnea de porc din SUA avea un tarif de doar 12% la exporturile catre China.

 

Alte taxe, care au ajus la 20%, vin din partea guvernului mexican. Un total de 40% din exporturile de carne de porc ale SUA sunt acum sub tarife de represalii.  

 

"Aceste litigii comerciale trebuie sa inceteze. Acum ne confruntam cu mari pierderi si contractii financiare, ceea ce inseamna un venit mai mic pentru producatorii de carne de porc si, in cele din urma, pentru unii dintre ei pierderea afacerii", a subliniat presedintele Consiliului National al Producatorilor de Porcine, Jim Heimerl.

 

Potrivit Universitatii de Stat din Iowa, producatorii au pierdut 18 dolari per animal in perioada martie-mai ca urmare a razboiului comercial, ceea ce ar putea duce la o pierdere de peste 2 miliarde de dolari anual.

 



Poti fi interesat si de