Indonezia, interesata de oile romanesti

Indonezia, interesata de oile romanesti


Ambasadorul Indoneziei in Romania, M. Amhar Azeth, a declarat la Targu-Jiu ca judetul Gorj are un potential foarte mare in domeniul energiei si al cresterii animalelor, punctand ca exista premisele unei colaborari in cele doua domenii.

"Am adus noua senatori din Indonezia pentru a discuta cu partenerii nostri romani despre potentialul de colaborare intre tarile noastre in domeniul economic si al investitiilor. Am inteles ca judetul Gorj are un potential foarte mare in domeniul energiei si al cresterii animalelor, iar senatorii prezenti sunt foarte seriosi ca odata intorsi in Indonezia sa puna la punct colaborarea pe viitor. (...) Urmeaza ca o delegatie din Romania sa mearga in Indonezia, probabil in luna iunie, probabil din acea delegatie vor face parte ministrul Sanatatii si ministrul Culturii", a spus M. Amhar Azeth.

 

Alte discutii purtate intre autoritatile din Gorj si cele indoneziene au facut referire la domeniul agricol.

 

"Am prezentat potentialul prin intermediul Directiei Agricole si de asemenea domnul prefect a facut aceasta prezentare, de asemenea domnul primar al comunei Polovragi va pune la dispozitia domnului ambasador forma de organizare si fermierii care vor si produc in zona productiei de ovine potentialul si numeri si cantitativ astfel incat sa intram intr-o relatie bilaterala. Dumnealor sunt interesati de aceasta zona si cu siguranta o sa puna la dispozitie toate datele necesare astfel incat sa intre intr-o negociere si o discutie pentru ca este rolul dumnealor sa discute pretul si conditiile de transfer", a afirmat presedintele Consiliului Judetean (CJ) Gorj, Cosmin Popescu.

 

Presedintele CJ Gorj a mai punctat ca a discutat cu ambasadorul despre oportunitati de colaborare in domeniul minier.

 

Dupa intalnirea de la Targu-Jiu, ambasadorul Indoneziei in Romania a precizat ca va mai efectua doua deplasari in judetul Gorj, respectiv in orasele Rovinari si Turceni.Poti fi interesat si de