Incepe Transylvanian BBQ Festival, la Sfantu Gheorghe

Incepe Transylvanian BBQ Festival, la Sfantu Gheorghe


Startul primei editii a Festivalului Transylvanian Barbeque va fi dat in aceasta dupa-amiaza.

Potrivit programului dat publicitatii de catre organizatori, festivalul va incepe cu un curs de barbeque, dupa care vor urma trei concerte in aer liber, printre care si cel al fanfarei Jandarmeriei Romane, formata din 32 de instrumentisti.

 

Concursul de barbeque va avea loc sambata, incepand cu ora 17.00 in Piata Libertatii din Sfantu Gheorghe, iar la acesta vor participa circa 10 echipe care vor trebui sa prepare barbeque din mai multe feluri de carne. Concursul va fi urmat de concertul artistei Anda Adam, care va incepe la ora 21.00.

 

"Organizarea unor manifestari inedite, creatoare de traditie si asigurarea unor posibilitati de divertisment - acesta este obiectivul primului festivalul de barbeque din Romania, la care organizatorii asteapta sa participe nu doar locuitorii judetului si ai regiunilor invecinate, ci si turisti. Un alt aspect important a fost acela de a da spatiu unor formatii locale si din tara care se adreseaza atat comunitatii romanesti, cat si celei maghiare", mentioneaza organizatorii intr-un comunicat de presa.

 

Conform sursei citate, Festivalul Barbeque va fi urmat de Festivalul Agrofest, ziua de duminica fiind consacrata vietii la tara.

 

In centrul municipiului Sfantu Gheorghe va fi organizat un targ cu produse agricole locale, o expozitie de animale domestice si de utilaje agricole, iar vizitatorii se vor putea plimba cu trasuri, cu ponei si cu tractoare.

 

"Duminica sunt asteptati atat cei mici, cat si ce mari, pentru activitatile familiale din cadrul Agrofest, festival organizat de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara AgroSIC. Ca urmare a evenimentelor de mare succes din ultimii doi ani - parada fanfarei de la Zoltan si cea de-a patra editie a Intalnirii a agricultorilor veterani din judetul Covasna, iubitorii de animale sunt asteptati si acest an cu programe pe toata durata zilei. Va exista un loc de mangaiat animale, iar cei interesati vor putea afla despre viata la stana si despre modul de preparare a casului de oaie, despre ingrijirea bovinelor, iar copiii vor avea ocazia sa conduca un tractor adevarat. Tot in cadrul festivalului vor fi prezentate si modurile in care se efectueaza mulgerea vacilor, se va organiza si o gustare de lapte, dar si o expozitie canina. In orele de dupa-amiaza va avea loc premierea lucrarilor trimise de catre copii pentru concursul de desen cu tema "Animalul meu preferat". Printre programele de divertisment din seara de duminica se numara concertul formatiei Mesehetes si decernarea premiilor pentru concursului de barbeque", se mai arata in comunicat.

 

Presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamás Sándor, a declarat ca judetul Covasna a reusit sa se impuna pe plan regional, dar si national, cu o serie de evenimente culturale, gastronomice, turistice si de agrement organizate in premiera, care s-au bucurat de apreciere, amintind, printre altele, Parada carnatilor si Festivalul kurtoskolacs-ului (colacului secuiesc - n.r), care anul trecut a atras la Sfantu Gheorghe circa 20.000 de persoane.

 

Transylvanian BBQ Festival si Agrofest sunt organizate de Consiliul Judetean Covasna, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara AgroSIC, Asociatia pentru Dezvoltarea Turismului in judetul Covasna si INdiVINO Wine & BBQ, in parteneriat cu Primaria Sfantu Gheorghe, respectiv Scoala Populara de arte si Meserii din municipiu.Poti fi interesat si de