Iasi: Fals in acte pentru sacrificarea animalelor in abatoare

Iasi: Fals in acte pentru sacrificarea animalelor in abatoare


Un angajat al Oficiului pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie Iasi se afla sub control judiciar pentru o perioada de doua luni, acesta fiind cercetat dupa ce a primit 1.500 de lei mita pentru a elibera documente false care sa permita sacrificarea in abatoare a unor animale bolnave sau provenite din furt. 

„Banii primiti aveau ca scop remiterea unui numar de 205 pasapoarte pentru ecvidee, despre care existau suspiciuni ca ar fi fost intocmite in fals de functionar, pentru a asigura aparenta de legalitate in vederea sacrificarii animalelor la doua abatoare de pe raza judetelor Harghita si Suceava. In fapt, in ziua de 14 februarie 2018, echipa operativa constituita din lucratori ai Directiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) - Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Iasi si Centrului Operational 1 Iasi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, au organizat si realizat actiunea de prindere in flagrant a functionarului din cadrul Oficiului pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie Iasi, in timp ce primea printr-un intermediar de la o alta persoana cu preocupari privind comertul si sacrificarea de cabaline, suma mentionata”, potrivit unui comunicat de presa.

Potrivit documentului, cauza penala vizeaza o grupare infractionala care actiona in judetele Iasi, Suceava si Harghita avand ca scop procurarea de documente false care sa permita sacrificarea de animale vii in abatoare specializate sau comercializarea acestora cu sprijinul functionarilor din cadrul Oficiului pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie Iasi, in conditiile in care o parte din animale ar proveni din furt sau nu ar indeplini conditiile de sanatate in vederea sacrificarii.

„Dosarul penal este instrumentat in comun cu ofiteri de politie judiciara din cadrul I.P.J. Iasi - Serviciul de Investigatii Criminale care, dupa realizarea infractiunii flagrante, au pus in executare un numar de 7 mandate de perchezitii domiciliare, dintre care doua la abatoarele de pe raza judetelor Suceava si Harghita si una la o institutie publica de pe raza judetului Iasi. In cauza a fost inceputa urmarirea penala impotriva functionarului public pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, iar fata de celelalte doua persoane pentru savarsirea infractiunilor de dare de mita si complicitate la dare de mita. La activitati s-a beneficiat de suportul tehnic si operativ din partea D.O.S. - Brigada Operatiuni Speciale Iasi”, se mai arata in comunicatul de presa. Poti fi interesat si de