IGPR - actiuni de protejare a fondului piscicol

IGPR - actiuni de protejare a fondului piscicol


Peste 500 de kilograme de peste fara documente legale, 87 de plase si unelte de pescuit si 12 ambarcatiuni au fost ridicate de politisti, in urma actiunilor desfasurate pentru protejarea fondului piscicol in perioada 9 - 14 februarie, informeaza IGPR.

In aceasta perioada, sub coordonarea de specialitate a Directiei de Ordine Publica a Politiei Romane, politistii au continuat actiunile pentru protejarea fondului piscicol.

 

Astfel, au fost organizate 220 de actiuni si controale, pe parcursul carora au fost verificate 240 de societati comerciale, amenajari piscicole, piete si targuri, se arata intr-un comunicat al IGPR.

 

In urma activitatilor desfasurate, politistii au constatat 46 de infractiuni, fapte pentru comiterea carora sunt cercetate 37 de persoane.

 

De asemenea, politistii au aplicat 634 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 220.000 de lei, si au confiscat peste 500 de kilograme de peste proaspat si peste 3,7 kilograme de icre, fara documente legale de provenienta.

 

Totodata, au fost ridicate in vederea confiscarii 64 de plase de pescuit tip setci monofilament, 12 plase de pescuit tip setci din fir textil, 11 alte unelte de pescuit si 12 ambarcatiuni, arata IGPR.Poti fi interesat si de