Greva exceptionala de Paste a salariatilor de la Carrefour Franta

Greva exceptionala de Paste a salariatilor de la Carrefour Franta


Organizatiile sindicale de la Carrefour Franta au organizat o greva „exceptionala” in timpul weekend-ului de Paste, pentru a critica programele de restructurare prin care conducerea companiei intentioneaza sa renunte la 2.400 de salariati, transmite Reuters.

„Este pentru prima data in peste zece ani cand toate organizatiile sindicale au facut un apel la greva in acest weekend. Este o greva exceptionala”, a declarat Philippe Allard, reprezentantul organizatiei sindicale CGT la Carrefour.

 

Potrivit sindicatului Force Ouvriere, sambata de dinaintea Pastelui este sambata care genereaza cea mai mare cifra de afaceri pentru grupul Carrefour dupa sambata de dinaintea Craciunului.

 

La inceputul acestui an, Carrefour a anuntat un vast plan de restructurare care se va traduce prin reduceri de personal, vanzarea anumitor magazine Dia si investitii in operatiunile digitale. In plus, un plan de plecari voluntare va fi pus la punct pentru 2.400 de salariati din Franta.

 

Grupul francez de distributie Carrefour, prezent si pe piata din Romania, a inregistrat in 2017 pierderi nete de 531 de milioane de euro, in principal ca urmare a unor deprecieri de active in valoare de 1,3 miliarde de euro.

 

In Romania, Grupul Carrefour numara 303 magazine, dintre care 32 de hipermarketuri Carrefour, 218 supermarketuri (203 magazine Market si 15 magazine Express Orange), 42 de magazine de proximitate Express, zece magazine de proximitate Contact, un magazin de comert online.Poti fi interesat si de