Giganti ai industriei avicole din Rusia, loviti de gripa aviara

Giganti ai industriei avicole din Rusia, loviti de gripa aviara


Holdingurile rusesti Cherkizovo si Damate sunt afectate de o serie de focare de gripa aviara, care au fost raportate in patru regiuni din Rusia, potrivit globalmeatnews.com.

Cherkizovo, al doilea cel mai mare producator de carne de pasare din Rusia, a fost nevoit sa sacrifice toate pasarile din ferma Vertunoskyi, din Penza Oblast. Compania a fost lovita de virusul gripei aviare, in ciuda investitiilor uriase in biosecuritate. In ultimii doi ani, Cherkizovo a cheltuit 50 milioane de dolari pentru a-si proteja unitatile de productie de boli.

 

Acum, dupa sacrificarea a 290.000 de pasari (7-10% din efectivele adulte de reproductie), compania estimeaza pierderi de 1,5 milioane de dolari.

 

Damate, cel mai mare producator de carne de curcan din Rusia, se afla intr-o situatie similara. Virusul gripei aviare a fost confirmat la o ferma situata in Penza Oblast, unde au fost sacrificati 470.000 de curcani (10% din populatia totala de curcani). Pierderile se ridica la 6,5 milioane de euro.

 

Potrivit Autoritatii Federale Sanitar-Veterinare din Rusia (Rosselkhoznadzor) la sfarsitul lunii iunie au fost confirmate focare de gripa aviara si in regiunile Kursk, Samara si Orel.Poti fi interesat si de