Ghiudemul tatarasc de la Mos Iosif e valabil un an!

Ghiudemul tatarasc de la Mos Iosif e valabil un an!


Compania Mos Iosif a investit, in urma cu doi ani, 250.000 de euro intr-o fabrica de preparate dobrogene din carne.

Cel care a pus bazele afacerii din localitatea Cumpana, judetul Constanta, este Marius Iosif, de profesie tehnolog.

 

„Ideea deschiderii unei astfel de afaceri a pornit de la o nevoie pur personala, atunci cand in 2010 am cautat prin toate zonele limitrofe Constantei un Ghiudem tataresc care sa-mi aminteasca de cel pe care-l mancam eu in copilarie: nu am gasit. Motiv pentru care m-am ambitionat sa-l fabric eu. In acest moment, detinem o fabrica micuta, dar moderna in care lucram clasic, simplu precum faceau bunicii si strabunicii nostri, in sensul in care nu supunem preparatele la tratamente de tip industrial, nu aplicam metode de injectare, nu folosim E-uri, coloranti sau aditivi, folosim doar condimente naturale si apelam la procese tehnologice clasice de tipul afumare, uscare etc.”, ne-a povestit Marius Iosif, administratorul companiei Mos Iosif.

 

Marius Iosif a tinut sa precizeze ca in prepararea produselor se utilizeaza conservant natural, iar termenul de valabilitate al produselor se incadreaza in intervalul 45 de zile, trei luni, sase luni si ajunge chiar pana la un an pentru ghiudemul tataresc. In ceea ce priveste perioada de procesare a pastramei de vita, aceasta dureaza 46 de zile, Ghiudemul tataresc – 21 de zile, Babicul – 17 zile, carnatii-3 zile, iar pieptul de curcan - 6 zile. Produsele se pot regasi in lanturile de magazine Auchan, in magazinele de profil, Carrefour Constanta.



Poti fi interesat si de