Gabriele Utignani, Baroncini Est: Piata Romaniei s-a maturizat mult

Gabriele Utignani, Baroncini Est: Piata Romaniei s-a maturizat mult


In Romania, in urmatoarea perioada se vor construi abatoare cu capacitate mare, datorita rentabilitatii acestora, sustine Gabriele Utignani, managerul general al Baroncini Est. Astfel, in curand va exista cate o unitate mare de abatorizare in fiecare judet.

Piata carnii din Romania a cunoscut transformari masive in ultimii ani. Cu toate acestea, mai sunt necesare cel putin doua decenii pana ce se va ajunge la un nivel occidental de performanta. Este opinia lui Gabriele Utignani, cel care conduce unul dintre cele mai importante businessuri in domeniul proiectarii si furnizarii de echipamente pentru abatoare.

 

“In Romania incepe sa se intample ca si in celelalte tari din restul Europei. Atentia se concentreaza mai mult pe abatoare cu capacitate mare, cele mijlocii avand tendinta de a-si mari sau micsora capacitatea. De exemplu, in Europa de Vest, o capacitate mare inseamna sacrificarea a 800 de porci pe ora, pe cand in Romania se sacrifica 800 de porci pe zi. Aceasta este o capacitate care va fi renatabila in Romania. Nu are sens sa avem in fiecare judet cate 10 abatoare mici, toate nerentabile, ci este logic in schimb sa avem un abator mare in respectivul judet”, sustine Gabriele Utignani, managerul general al Baroncini Est.

 

Daca mai este loc pentru abatorizare, dar si care este viitorul industriei carnii in Romania, aflati dintr-un interviu exclusiv marca INDUSTRIA CARNII.RO, publicat in editia nr. 59 a revistei.Poti fi interesat si de