Finantari de 1,7 mil. euro pentru proiecte privind acvacultura

Finantari de 1,7 mil. euro pentru proiecte privind acvacultura


Vor fi sprijinite proiecte privind modernizarea infrastructurii specifice activitatii de pescuit comercial si proiecte care conduc la o reducere substantiala a impactului intreprinderilor din domeniul acvaculturii asupra consumului si calitatii apei.

Autoritatea de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020 a anuntat lansarea a doua apeluri de proiecte pentru dezvoltarea sectorului pescaresc din teritoriul acoperit de instrumentul financiar Investitii Teritorial Integrate Delta Dunarii (ITI-DD), care pun la dispozitia potentialilor beneficiari 1.700.000 de euro, potrivit unui comunicat de presa al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) pentru ITI-DD.

 

"Astfel, pentru Masura I.23, cu o alocare financiara pentru ITI de 800.000 de euro, vor fi sprijinite proiecte privind modernizarea infrastructurii specifice activitatii de pescuit comercial - porturi si puncte de debarcare, infiintarea sau modernizarea adaposturilor pescaresti", potrivit sursei citate.

 

Pe aceasta masura pot depune proiecte organisme de drept public, pescari sau organizatii de pescari ori asociatii de pescari, organizatii neguvernamentale si producatori din domeniul pisciculturii.

 

"Pentru Masura II.3 - Investitii productive in acvacultura cu o alocare financiara pentru ITI de 900.000 euro vor fi sprijinite proiecte care conduc la o reducere substantiala a impactului intreprinderilor din domeniul acvaculturii asupra consumului si calitatii apei. Pot beneficia de sprijin financiar intreprinderile cu activitate economica din domeniul acvaculturii", se precizeaza in comunicatul ADI ITI-DD.

 

Cererile de finantare pot fi depuse pana la sfarsitul lunii iunie, iar conditiile de accesare a fondurilor comunitare sunt disponibile pe site-ul asociatiei, https://www.itideltadunarii.com/.

 

ITI-DD este singura investitie teritorial-integrata care se implementeaza in Romania in actuala perioada de programare. Acest mecanism financiar nou la nivel european presupune alocarea unor fonduri din mai multe programe operationale unei zone delimitata geografic, cu un anumit specific, in vederea dezvoltarii si are un buget total estimat de 1,1 miliarde de euro din fonduri europene, la care se adauga finantarea nationala.

 

La aceasta finantare au acces persoanele fizice si juridice din 38 unitati administrativ-teritoriale, cinci orase, 33 comune din judetele Tulcea si Constanta, ale caror proiecte indeplinesc conditiile prevazute de Strategia integrata de dezvoltare durabila a Deltei Dunarii.

 

ADI ITI-DD este o asociatie formata din entitati publice si private care are drept obiectiv emiterea avizelor de conformare a cererilor de finantare cu Strategia integrata de dezvoltare durabila a Deltei Dunarii aprobata in anul 2016 de Guvernul Romaniei. De asemenea, ADI ITI-DD acorda gratuit consultanta eventualilor beneficiari ai ITI-DD.

 

POPAM ofera, prin ITI-DD, 37 de milioane de euro comunitatilor din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.



Poti fi interesat si de