Festivalul Slaninii - SlanaFest, la Cluj-Napoca si Brasov

Festivalul Slaninii - SlanaFest, la Cluj-Napoca si Brasov


Un dublu festival dedicat slaninii va avea loc anul acesta, in luna februarie, la Cluj-Napoca si Brasov. Potrivit organizatorilor, evenimentul este conceput pentru a aduce un omagiu acestui aliment de baza a taranilor din Transilvania.

cristi vescan slanafest3SlanaFest este organizat de obicei intr-un weekend din perioada farsangului (inainte de post), avand in componenta sa un targ al producatorilor locali cu produse de carmangerie traditionala, dar si alte alimente neperisabile si un concurs al slaninelor aduse de catre expozanti sau de catre persoane fizice cu gospodarie familiara proprie, se arata pe site-ul dedicat evenimentului.

La concurs poate participa oricine a taiat porc si a preparat una sau mai multe din produsele: slanina afumata sau maturata, carnati, mezeluri din organe. Fiecare participant la concurs va primi diplome si medalii, iar castigatorii competitiei se vor intoarce acasa cu trofee si premii pe masura.

Prima parte a evenimentului va avea loc intre 16 si 18 februarie, la Expo Transilvania, din Cluj-Napoca. Weekendul urmator, intre 23 si 25 februarie, SlanaFest va fi organizat la Brasov, locatia exacta urmand sa fie aleasa in functie de numarul participantilor inscrisi.Poti fi interesat si de