Festivalul Mieilor, organizat in weekend, in Capitala

Festivalul Mieilor, organizat in weekend, in Capitala


Miei perpeliti la protap, batali de primavara pregatiti la protap, la gratar, la ceaun, aromati cu condimente si unsi cu diferite licori vor fi pregatiti in Parcul National in cadrul Festivalului Mieilor care se va desfasura in perioada 13 - 15 aprilie.

Ciobanii vor mai pregati stufat, friptura la tava, bors de miel, drob si tot felul de produse traditionale de la stana.

 

Potrivit organizatorilor, ciobanii vor aduce cu ei de la stana pastrama de oaie, dar si branza pentru un bulz imens ce se va rumeni la gratar, precum si carnati ciobanesti de oaie cu care se vor gati tocanite si tochituri.

 

"Ineditul acestui mare festival va fi cu siguranta Stana de oi pe care o vom amenaja in Parcul National. Aducem mieluti si berbecuti care cu siguranta ii vor incanta pe cei mici. Curiosii vor afla chiar din gura ciobanilor cum este viata la stana si cum se face cea mai buna branza si cea mai gustoasa pastrama", precizeaza sursa citata.

 

Vizitatorii vor gasi la Festivalul Mieilor si placintele alese, cozonaci si poale-n brau, dulciuri si dulceturi, branzeturi si afumaturi, jamboane, muschiuleti, pastrama, carnati, mici, costite, ciolane si multe alte carnuri aromate, dar si vin si tuica fiarta si licori din struguri, prune, caise, piersici, visine si pere.

 

De la targ nu vor lipsi si mesterii autentici cu cadouri cu totul deosebite - ii cu alesaturi, rochii din lana impaslita, genti din piele naturala cu motive nationale, obiecte de ceramica pictata, din lemn sculptat, straie si podoabe traditionale, icoane pe lemn sau pe sticla.


Poti fi interesat si de