Festivalul Caprei are loc in judetul Sibiu

Festivalul Caprei are loc in judetul Sibiu


Comuna Tarnava, din judetul Sibiu, gazduieste weekendul acesta o noua editie a Festivalului Caprei. Sunt promovate produsele traditionale si sunt sustinute fermele din regiune. Micii fermieri isi pot promova aici fermele si produsele.

Discutiile purtate la festival vor viza si investitiile pentru cresterea caprelor si pasunatului. Se pare ca in ciuda comentariilor ministrului Agriculturii, conform carora “oaia e animalul nostru traditional”, capra e in continuare foarte apreciata. Festivalul din centrul Comunei Tarnava include o expozitie de animale cu licitatie, dar si o expozitie de unelte agricole.

 

Va exista si o tombola cu produse traditionale, concursuri si jocuri pentru cei mici, dar si degustari. Branza, cascaval, urda, smantana, unt si produse de carmangerie va asteapta, dar si clasicul bulz. Branza si carne de capra si ied vor fi prezentate, la fel si gemuri, ceaiuri, siropuri si condimente. Festivalul se desfasoara duminica, pe 24 iunie 2018 in Centrul Comunei Tarnava, de la ora 10:00.

 

Totul se incheie cu o lansare de lampioane. In zona Tarnavei sunt peste 1.000 de crescatori de capre, iar evenimentele de gen au rolul de a face o ierarhizare a raselor de capra si a gasi o strategie comuna pentru toti crescatorii.Poti fi interesat si de