Fermierii europeni sufera pierderi semnificative din cauza PPA

Fermierii europeni sufera pierderi semnificative din cauza PPA


Epidemia de pesta porcina africana ar putea sa duca la pierderi de pana la un miliard de dolari pentru sectorul suin din Ucraina, in urmatorii 15 ani, potrivit specialistilor FAO, citati de Serviciul de stat pentru siguranta aimentara si protectia consumatorului.

In acelasi timp, in Polonia, aproximativ 15% din fermele de porci ar putea fi desfiintate si aproape 1,5 milioane de porci ar urma sa fie abatorizati in 2018.

 

In 2017, sectorul suin din Ucraina a suferit pierderi de pana la 12 milioane de dolari, in principal din cauza incapacitatii de a exporta produse din carne de porc. Rusia, Belarus, Moldova, Armenia, Romania si Ungaria au interzis importurile de carne de porc din Ucraina, potrivit purtatorului de cuvant al Uniunii Producatorilor de Carne de Porc, Alexandra Bondarskaya.

 

Experti ai Serviciului Federal de Supraveghere in domeniul fitosanitar si veterinar din Rusia (Rosselhoznadzor) spun ca situatia din Europa a fost mai grava decat in Rusia. De exemplu, din 2007, in Rusia au fost confirmate 1.255 de cazuri de PPA, in timp ce in Europa numarul cazurilor a urcat pana la 8.233 in doar trei ani si jumatate.

 

In perioada 2007-2017, sectorul suin din Rusia a suferit pierderi de aproximativ 1,3 miliarde de dolari, din cauza raspandirii PPA, a estimat Uniunea Producatorilor de Carne din Rusia.Poti fi interesat si de