Fermele Karpaten Meat, vizitate de delegati europeni

Fermele Karpaten Meat, vizitate de delegati europeni


Vizita la nivel inalt, la sfarsitul saptamanii trecute, in judetul Sibiu. Inalti oficiali europeni responsabili pentru agricultura si dezvoltare rurala, precum si membri ai comisiilor pentru afaceri europene si pentru agricultura si dezvoltare rurala din Parlamentul Romaniei au vizitat fermele Karpaten Meat.

Reprezentantii producatorului de vita Angus din Romania le-au prezentat oaspetilor fermele Karpaten Meat, dar si sistemul de productie Angus folosit, care este promovat inclusiv in fermele partenerilor.

 km7

Membrii delegatiei europene au fost placut surprinsi de felul in care sunt acoperite etapele de productie, dar si de sistemele de management al calitatii aplicate aici. Reprezentantii Comisiei Europene au apreciat modul sustenabil si durabil cu care este prelcruat terenul, managementul cresterii animalelor si principiile folosite.

KMG 18.3 JAM 014_1

In cadrul vizitei, pe langa turul fermelor de reproductie, ingrasare si carantina, a pasunilor si a dotarilor, membrii forului european au gustat din produsele obtinute in fermele din Sibiu – salam, sunca si steak-uri.

 KMG 18.3 JAM 036

Oficialii europeni si-au exprimat sustinerea pentru productia de carne de vita de calitate produsa pe pasuni. Astfel au considerat unitatea din Sibiu/Romania un model pentru viitorul tarilor din Europa de Est, o combinatie de succes a resurselor pentru productia de carne de calitate Angus la standardele cele mai inalte.

 samuel

“In 2008 am creat prima ferma de crestere de bovine de carne rasa Angus la Sibiu si atunci ne-am luat angajamentul de a produce carne de vita de calitate, atat din punct de vedere ecologic, cat si economic. Astfel ne-am propus sa producem carne de vita de calitate pornind de la iarba. In 10 ani am produs un sistem complet care acopera toate etapele de productie: incepe cu pasunatul ecologic si continua cu procesul de crestere si ingrasare a bovinelor Angus pana la prelucrarea carnii. Oficialii europeni care au dorit sa ne viziteze ferma in ultimele weekenduri au ales unitatea noastra din Sibiu pentru ca si ei isi doresc ca si noi ca tarile din Europa sa livreze carne de calitate superioara pentru Europa”, sustine Samuel Widmer, directorul general Karpaten Meat.

 KMG 18.3 JAM 074

In urma discutiilor purtate cu fondatorii Karpaten Meat a reiesit faptul ca Romania poate produce carne de calitate pentru Europa. S-a vorbit inclusiv despre cresterea cu pana la 10% a valorii subventiilor oferite fermierilor romani, bulgari si greci.

 elvetieni

Fermele Karpaten Meat au mai avut parte recent de o vizita oficiala. La inceputul lunii, Ignazio Cassis, ministrul de Externe al Elvetiei, impreuna cu echipa sa, insotit si de Ambasadorul Elvetiei in Romania, ES Urs Herren, s-au intalnit cu reprezentantii Karpaten Meat, interesati fiind sa afle procesul de productie, de crestere si de prelucrare a vitei Angus. De asemenea, si-au dorit sa vada daca se respecta indeaproape regulile BioSuisse (People, Animale, Nature).

 elvetieni2

Contextul vizitei a fost intentia Elvetiei de a dezvolta cooperari economice cu firme din Romania. Ministrul elvetian de Externe si-a aratat interesul pentru o viitoare colaborare pentru carne de vita de calitate obtinuta din productie sustenabila si durabila.Poti fi interesat si de