Ferma Zootehnica si-a deschis larg portile pentru copii

Ferma Zootehnica si-a deschis larg portile pentru copii


Cum sunt facuti crenvurstii? Din ce sunt facuti? Dar micii, cum ajung sa ia forma… de mici? Sunt cateva dintre intrebarile pe care le-au pus 28 de copii de la o scoala din Baia Mare, care au venit la Ferma Zootehnica sa se convinga cu ochii lor ca ceea ce mananca este hrana adevarata.

Transparenta in industria carnii devine mai importanta ca oricand. Prin mijloacele media, incluzand aici si site-urile de socializare, circula fel si fel de informatii, cele mai multe dintre ele raspandite fara niciun control, si care creeaza panica in randul consumatorilor. Pe buna dreptate, cata vreme putini sunt cei care le combat vehement si cu argumente.

 

Aceasta nevoie de educare prin exemple au inteles-o cei de la Ferma Zootehnica, astfel ca in Saptamana Altfel organizata de scoli au decis sa deschida larg portile pentru ca elevii, copiii de 7-8 ani, sa vada cu ochii lor, sa atinga, sa guste, sa inteleaga ca mancarea lor de zi cu zi este cat se poate de reala.   

 

Am vorbit despre aceasta vizita cu Emil Maris, directorul de productie al Fermei Zootehnice, cel care le-a fost copiilor ghid prin fabrica de mezeluri. El le-a raspuns la intrebari, le-a explicat tot ceea ce voiau sa afle, le-a facut demonstratii impreuna cu colegii sai, surprinzandu-le mirarea.

 

“Am fost de acord sa primim copiii in fabrica, mai ales ca de obicei facem lucrul acesta, adica primim studenti de la majoritatea universitatilor de profil care vor sa vina in practica, fiindca nu avem de ce sa ne ascundem, cu atat mai mult cu cat suntem undeva peste medie in ceea ce priveste calitatea produselor din carne”, a explicat Emil Maris.

 

Intregul reportaj poate fi citit in ultimul numar al revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de