Exporturile de bovine in Turcia, in atentia ANSVSA

Exporturile de bovine in Turcia, in atentia ANSVSA


Inspectorii sanitari veterinari au demarat controale in toate centrele de colectare de bovine autorizate pentru export in Turcia.

Totodata, medicii veterinari nu vor mai certifica transporturi de bovine destinate exportului in Turcia, cu exceptia celor care au fost notificate de catre operatorii economici pana la aceasta data.

 

Masura a fost decisa de ANSVSA, ca o actiune cu caracter preventiv, in urma unei adrese primite din partea autoritatii veterinare centrale din Turcia, in care erau semnalate neconformitati la exporturile de ovine din tara noastra (referitoare la deparazitarea animalelor) si neconformitati la exporturile de bovine (insuficient detaliate).

 

Scopul acestei actiuni este acela de a identifica eventuale deficiente si de a asigura respectarea tuturor conditiilor solicitate de partea turca, pentru a evita aparitia unor astfel de situatii si in cazul exporturilor de bovine.

 

In cazul in care vor fi identificate neconformitati, unitatile respective vor fi delistate si nu vor mai avea dreptul de a exporta bovine in Turcia.

 

Mentionam ca exporturile de bovine vor fi reluate in cel mai scurt timp dupa finalizarea actiunii de verificare.

 Poti fi interesat si de