Essentia a achizitionat producatorul de proteine Scanflavour, din Danemarca

Essentia a achizitionat producatorul de proteine Scanflavour, din Danemarca


Furnizorul de ingrediente pentru proteine Essentia a achizitionat producatorul danez Scanflavour.

Achizitia imbina doua companii de top din industria proteinelor si extinde si consolideaza prezenta globala a Essentia in solutii proteice, anunta Asociatia Romana a Carnii.

 

Costul achizitiei nu a fost facut deocamdata public. Potrivit Essentia, mutarea reprezinta un "pas strategic" prin care ar putea "sa-si consolideze pozitia de lider mondial in productia de ingrediente proteice pe baza de animale".

 

Furnizorul de ingrediente pentru proteine Essentia este detinut de compania Lauridsen Group Incorporated (LGI), are o cifra de afaceri anuala de 220 milioane de dolari si in jur de 500 de angajati. Essentia este prezenta in peste 65 de tari.

 

"Aceasta tranzactie intareste concentrarea noastra strategica asupra cresterii prezentei noastre globale. Cu o puternica complementare in ceea ce priveste baza de clienti, gama de produse si tehnologiile, ne asteptam sa obtinem mai multe eficiente operationale, necesare pentru a asigura o crestere durabila si profitabila. Avem mare respect fata de Scanflavour si produsele pe care le-au dezvoltat", sustine Asger Jacobsen, CEO Essentia.Poti fi interesat si de