Dupa Germania, Romania e a doua piata de export pentru Ungaria

Dupa Germania, Romania e a doua piata de export pentru Ungaria


Ministrul Afacerilor Externe si Comertului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, a declarat ca in ultimul an comertul dintre Romania si Ungaria a ajuns la aproape 8 milioane de euro si ca, dupa Germania, Romania e a doua ca piata de export pentru Ungaria.

„Guvernul Ungariei face demersuri pentru ca relatia Romaniei si a Ungariei sa fie pusa la respect reciproc. Din acest punct de vedere, din partea guvernului romanesc, pana acum am vazut o deschidere foarte buna”, a afirmat ministrul ungar de externe.

El a adaugat ca relatiile economice au devenit atat de stranse si in baza acordurilor de cooperare incheiate cu autoritatile din Romania, el referindu-se in acest sens la programul de dezvoltare economica destinat intreprinzatorilor agricoli si micilor fermieri maghiari din Transilvania, prin care au fost incheiate 501 de contracte pentru proiecte finantate de guvernul de la Budapesta.

Péter Szijjártó a mai aratat ca intre Romania si Ungaria se intrevede o cooperare economica si mai stransa pe viitor, ceea ce va ajuta cresterea PIB-urilor si a veniturilor bugetare din ambele tari. Poti fi interesat si de