Dunapack Packaging incepe constructia unei noi fabrici in Romania

Dunapack Packaging incepe constructia unei noi fabrici in Romania


Dunapack Rambox, filiala locala a Diviziei Dunapack Packaging, parte din grupul austriac de firme Prinzhorn, incepe saptamana aceasta ridicarea unei noi fabrici de ambalaje.

Dunapack a cumparat la sfarsitul anului trecut peste 11 hectare de teren in zona Bolintin, de langa Bucuresti. Noua fabrica de 22.000 m2 va fi echipata cu o masina de carton ondulat de mare viteza marca Fosber, cu o latime de 2,8 m, precum si cu mai multe masini de prelucrare in mai multe culori si tipuri de cutii pentru a furniza solutii de ambalare de inalta calitate si cu grad ridicat de functionalitate. Capacitatea de productie anuala este preconizata la 180 milioane m2 pe an.

 

Noua fabrica va functiona in mod complementar pe langa fabrica existenta Dunapack Rambox din Sfantu Gheorghe, Covasna.

 

Aceasta din urma isi va creste capacitatea de productie beneficiind de o modernizare a masinii de carton ondulat conform celui mai recent standard tehnologic, combinata cu echipamente noi de inalta calitate pentru imprimare, stantare si lipire. Ambele fabrici vor atinge o capacitate de productie anuala de 300 milioane m2.

 

„Noua fabrica tip greenfield de langa Bucuresti este o ocazie fantastica de a intari pozitia strategica a companiei Dunapack Rambox pe piata din Romania. Cu doua fabrici in regiune suntem capabili sa furnizam clientilor nostri ambalaje de inalta calitate in combinatie cu o organizare logistica optima”, este de parere Alexander Enzenberg, Managing Director al Diviziei  Dunapack Packaging, potrivit unui comunicat al companiei.

 

Potrivit profit.ro, anul trecut, fabrica din Covasna, cu 223 angajati, a avut afaceri in urcare la 140 milioane lei (de la 129,3 milioane lei in 2016) si un profit net de 3,5 milioane lei.Poti fi interesat si de