Dimitrie Musca, CAI Curtici: Opriti crima si sabotajul agriculturii romanesti!

Dimitrie Musca, CAI Curtici: Opriti crima si sabotajul agriculturii romanesti!


Cauza principala a pestei porcine africane o constituie mistretul, iar „autoritatile in loc sa previna aparitia focarelor omoara porcii domestici si dezinfecteaza locurile”, spune intr-o nota denumita „Strigat de disperare”, directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici, Dimitrie Musca.

„Porci ucisi, peste 300.000 de capete de catre ANSVSA, in contrapartida cu 130.000 de mistreti existenti in tara. Intrebare: Merita afacerea? Unii pagubesc, alti se imbogatesc”, spune Dimitrie Musca.

 

Directorul combinatului precizeaza ca in urma cu aproape trei ani autoritatile au primit din partea Uniunii Europene avertizari cu privire la pericolul pestei porcine africane, acestea neluand masuri.

 

„Inca din anul 2015, autoritatile au fost avertizate de pericolul pestei porcine africane de catre Uniunea Europeana, iar in anul 2016 am sesizat - atat Presedintia, cat si Ministerul Agriculturii - ca vin porcii mistreti din Ucraina bolnavi de pesta porcina africana si tara va fi condamnata. Aceasta idee nu a avut niciun ecou, iar dupa un an si jumatate s-a intamplat nenorocirea, o catastrofa nationala”, anunta directorul CA Curtici in scrisoare.

 

„Cauza principala a pestei porcine africane o constituie mistretul. In tara noastra, pesta porcina africana a patruns prin intermediul mistretilor din Ucraina, iar literatura de specialitate spune ca aceasta boala puternic infectioasa creeaza in 10% din mistreti forme de rezistenta, astfel mistretii bolnavi sau trecuti prin boala raman purtatori si eliminatori de virus peste 400 de zile”, mentioneaza sursa citata.

 

Directorul CA Curtici apeleaza la organele de cercetare penala pentru a se sesizeza din oficiu in vederea opririi „sabotajului economic si a distrugerii industriei carnii de porc”, precum si „tragerea la raspundere a guvernantilor, care nu vor sa faca demersurile necesare pentru inceperea impuscarii, in totalitate, a mistretilor”.

 

„In caz contrar impuscati-ne pe noi! Atat ne-a mai ramas. In cazul de la Satu Mare, am fost mintiti. Pesta porcina africana nu a fost introdusa prin alimente (mezeluri, carne etc.), vectorul principal fiind tot mistretul provenit din Ucraina”, spune Dimitrie Musca.

 

„Romanii si-au intarcat copiii cu carne de porc, iar dumneavoastra domnilor guvernanti doriti sa ne luati si acest drept. Carnea de porc care va fi importata va costa dublul pretului carnii romanesti de azi. Speram ca organele de cercetare penala ii vor trage la raspundere pe toti acei vinovati de aceasta catastrofa”, a mai adaugat Dimitrie Musca.

 

Potrivit directorului general al Combinatului Agroindustrial Cutici, ANSVSA „nu a facut altceva decat sa omoare porcii domestici si sa dezinfecteze focarul, in loc sa preintampine aparitia focarelor, sa creeze cordoane de protectie”.

 

„Oare, solutiile dezinfectante provin de la o anumita firma, precum in cazul gripei aviare?! Pentru numele lui Dumnezeu, opriti crima si sabotajul agriculturii romanesti!”, mai spune Dimitrie Musca.

 

Intrebat astazi, in conferinta de presa, ce ii transmite fermierului Dimitrie Musca, ministrul Agriculturii Petre Daea a spus doar ca il saluta, dar ca nu doreste sa comenteze afirmatiile acestuia.

 Poti fi interesat si de