Despagubirile au ajuns la peste 7.400 de gospodarii afectate de pesta porcina

Despagubirile au ajuns la peste 7.400 de gospodarii afectate de pesta porcina


Din cele 8.138 de gospodarii afectate de pesta porcina, pentru 7.835 s-au intocmit dosare pentru despagubiri iar 7.404 de gospodarii au primit banii, a declarat marti, la TVR, ministrul Agriculturii Petre Daea.

Ministrul spune ca in prezent pesta porcina africana este un fenomen in descrestere. „Romania a aplicat normele sanitar-veterinare dintr-un program de convergenta cu UE”, a precizat ministrul. Daea l-a citat pe Vytenis Andriukaitis, comisarul european pentru sanatate si securitate alimentara, care a admis ca Romania a respectat, din februarie 2017, cand a fost avertizata de pericolul pestei porcine africane, toate recomandarile Uniunii Europene. Dar Delta Dunarii a facut ca Romania sa fie cea mai expusa tara din Europa la boala, a spus ministrul.

 

Daea spune ca in Teleorman se face o ancheta, pentru ca acolo au fost identificate animale moarte, bolnave, aruncate in padure. El a admis si faptul ca Romania va scapa destul de greu de aceasta boala care acum a ajuns din Georgia, prin Rusia, in China.Poti fi interesat si de