Danish Crown a achizitionat producatorul de pepperoni DK-Foods

Danish Crown a achizitionat producatorul de pepperoni DK-Foods


Grupul Danish Crown a achizitionat gigantul producator de pepperoni DK-Foods, devenind astfel lider pe piata europeana de topping-uri pentru pizza.

DK-Foods va functiona ca o divizie de afaceri separata in cadrul companiei Tulip Food Company, subsidiara a grupului Danish Crown.

 

Pizza este in topul preferintelor consumatorilor de fast-food din Danemarca si nu numai, inregistrandu-se o crestere la nivel global a pietei de pizza.

 

„Achizitionam o companie unica si concentrata care, de la infiintarea sa in 2003, s-a bucurat de o dezvoltare impresionanta. Tulip Food Company ofera pe plan international patru categorii de produse: bacon, conserve, gustari si topping-uri pentru pizza, astfel ca achizitia DK-Foods reprezinta un salt urias in realizarea strategiei noastre indraznete de a dezvolta categoria de topping-uri pentru pizza   ”, a declarat Kasper Lenbroch, CEO al Tulip Food Company.

 

Per Fischer Larsen si Steffen Ramsgaard, membrii consiliului de administratie al DK-Foods, si-au exprimat bucuria si mandria pentru integrarea producatorului de pepperoni in cadrul grupului Danizh Crown: „In ultimii 15 ani, am evoluat de la a fi un producator de nisa intr-un jucator foarte important pe piata, iar in cadrul Danish Crown, vedem noi oportunitati pentru continuarea acestei evolutii”.

 

„DK-Foods ofera o oportunitate de a intensifica concentrarea strategica a grupului nostru asupra topping-urilor pentru pizza, devenind lider de piata in productia de pepperoni. Piata de pizza este in crestere la nivel global, iar noi vedem un potential considerabil in DK-Foods. Vom putea procesa o proportie mai mare din materiile prime proprii, stimuland astfel potentialul nostru de crestere si castiguri in beneficiul agricultorilor danezi”, spune Jais Valeur, CEO al Danish Crown.

 

Tulip Food Company produce o gama larga de topping-uri pentru pizza, inclusiv pepperoni, la fabrica din Svenstrup, la sud de Aalborg. Odata cu achizitionarea DK-Foods, compania isi va majora semnificativ capacitatea de productie.Poti fi interesat si de