Daniel Constantin critica metodele folosite pentru combaterea PPA

Daniel Constantin critica metodele folosite pentru combaterea PPA


Deputatul Daniel Constantin le-a solicitat reprezentantilor ANSVSA si ai Guvernului sa comunice mai bine cu cetatenii in legatura cu masurile pentru pesta porcina si a sustinut ca metodele pe care le aplica autoritatile pentru combaterea acestui virus nu sunt potrivite.

"De la semnalele de alarma pe care le-am tras, vad ca nu s-a schimbat nimic. Metodele pe care le aplica cei ar trebui sa administreze acest fenomen fie nu sunt potrivite pentru ca pesta avanseaza, fie nu stiu cum sa procedeze. Ii rog pe cei de la ANSVA, pe cei din Guvern sa comunice cat mai bine cu cetatenii ca acolo, la nivel de comuna, exista acest factor uman care trebuie convins, trebuie transmisa incredere astfel incat sa evitam raspandirea virusului respectiv", a afirmat, la o conferinta, Daniel Constantin, lider al Pro Romania, fost ministru al Agriculturii.

 

Acesta a mai sustinut ca Romania inca nu a solicitat ajutor de la Comisia Europeana.

 

"Ajutorul se poate da si pe zona de preventie, nefacand acele inspectii in primavara acestui an, din pacate nu o sa avem ce sa cerem CE, dar se pot da si pe zona de despagubiri", a mai spus Constantin.Poti fi interesat si de