Daniel Buda: Vor exista plati directe in agricultura si dupa 2020

Daniel Buda: Vor exista plati directe in agricultura si dupa 2020


Europarlamentarul Daniel Buda a declarat ca platile directe in agricultura vor exista in Romania si dupa 2020, la nivelul Uniunii Europene existand discutii doar privind o eventuala plafonare a valorii sprijinului acordat.

„Ceea ce este important de retinut pentru fermieri este faptul ca vor exista plati directe si dupa 2020, care se vor da fie pe ferma, fie vor putea cunoaste o abordare de plafonare din partea Uniunii Europene, fie un sistem de degresivitate. Cu alte cuvinte, cu cat ferma este mai mare, cu atat subventiile vor scadea, pentru ca se merge pe ideea de a se acorda subventii intr-un cuantum mai mare pentru fermele care sunt mici si mijlocii, apreciindu-se ca fermele mai mari au mai putina nevoie de aceasta subventie”, a declarat Daniel Buda, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Zalau.

 

Potrivit acestuia, pentru a putea beneficia de aceste plati directe si in viitor este absolut necesar sa avem cadastrul general finalizat la nivel national.

 

Europarlamentarul a precizat ca la Bruxelles exista discutii privind plafonarea ajutorului la 60.000 euro pe ferma, sprijin ce ar putea creste pana la 100.000, in conditiile in care se pune in discutie pierderea unor locuri de munca.

 

Daniel Buda face in aceasta saptamana un turneu in judetele regiunii de nord-vest pentru a avea intalniri cu fermierii si a discuta probleme pe care acestia le au, in perspectiva unei intalniri pe teme de agricultura pe care Partidul Popular European o va organiza, in luna martie, la Valencia, la eveniment urmand a participa si comisarul european pe agricultura, Phil Hogan. 

 

„Noi, cei de la PPE, pregatim un document de lucru pe componenta de agricultura, care va fi discutat la Valencia, in perioada 8-9 martie si ne intereseaza sa vedem exact care sunt problemele «de la firul ierbii» ale fermierilor, care sa poata sa cunoasca o rezolvare la nivelul regulamentelor europene, in conditiile in care discutam despre noua Politica Agricola Comuna, dupa 2020”, a mai spus Daniel Buda.

                                             Poti fi interesat si de