Daea: Viitorul zootehniei sta in cercetare

Daea: Viitorul zootehniei sta in cercetare


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, considera ca cercetarea in domeniul zootehniei are nu doar un rol important pentru fermierii din domeniu, ci poate ajuta la dezvoltarea acestui sector.

Ministrul Agriculturii a efectuat mai multe vizite de lucru in judetul Iasi, unele din ele inopinate. Prima vizita a fost la Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor Dancu, aflata la cativa kilometri de Iasi.

 

"E un nucleu de cercetare foarte bun. Sunt 20 de tineri care lucreaza in cercetare intr-un domeniu foarte dinamic si extrem de important pentru viitorul agriculturii, in general, si al zootehniei, in special in genetica. In genetica lucrurile sunt extrem de importante si extrem de fine. Cercetarea trebuie sa isi caute locul si sa isi gaseasca drumul spre rezolvarea cerintelor pe care le au fermierii in acest domeniu", a declarat ministrul Daea.

 

Ulterior vizitei, ministrul a afirmat ca este multumit de modul in care decurg lucrurile.

 

"Am vazut statiunea toata, cat am putut sa vad intr-un timp foarte scurt, dar am vazut tot fluxul de productie. M-am intalnit cu cercetatorii de acolo, am vazut laboratoarele, dotarile. Sunt extrem de satisfacut de modul in care directorul de acolo lucreaza si coordoneaza activitatea aceasta de cercetare in domeniu", a mai spus ministrul Agriculturii.

 

Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor Dancu Iasi fost infiintata in 1981, ea fiind in coordonarea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu Sisesti". Statiunea este specializata in cercetarea stiintifica in domeniul cresterii taurinelor, cu un portofoliu important de proiecte nationale si internationale.

 

Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor Dancu Iasi este proprietara Registrului genealogic national pentru rasa Sura de Stepa.Poti fi interesat si de