Daea: De Craciun mancam carne de porc romaneasca

Daea: De Craciun mancam carne de porc romaneasca


Romanii vor manca la masa de Craciun carne de porc romaneasca, deoarece pesta a afectat doar o mica parte a productiei autohtone, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

"Daca intrati in magazine, veti vedea ca la primul galantar va intalniti cu carnea de porc", a spus el.

 

Intrebat de jurnalisti ce le raspunde producatorilor de carne, care au spus, ironic, ca si porcul iberic este gustos, ministrul a afirmat: "Eu n-as vrea sa fac glume. Daca dansii sunt dispusi pentru glume, eu nu sunt dispus pentru glume. Sigur ca o sa avem porcul romanesc de Craciun si o sa avem carne de porc la Craciun, nu-i niciun fel de problema. Chiar daca am fost afectati, nu inseamna ca ne-am oprit din activitate, iar Romania nu se reduce la un numar de 230 de gospodarii, cate sunt acum afectate".

 

Ministrul a aratat ca saptamana trecuta a fost la o discutie la Bruxelles pe tema pestei porcine, despre care a spus ca a fost "exceptionala".

 

"Avem vesti foarte bune. In comisarul Hogan (comisarul european pentru agricultura, Phil Hogan n.r.) am gasit un atasament deosebit fata de problemele pe care le are Romania. El este mai roman decat multi din aceasta tara. Ne sustine in sensul ca ne da banii si ne sustine sa facem mult mai multe, astfel incat sa punem stapanire pe acest nenorocit de virus care a ocupat o parte din Europa", a aratat Daea.Poti fi interesat si de