DSVSA a retras si a distrus peste 380 de tone de produse

DSVSA a retras si a distrus peste 380 de tone de produse


Inspectorii sanitari veterinari din Bucuresti au retras de la vanzare peste 380.000 de kilograme de produse de origine animala si nonanimala (SNCU) in urma unor controale efectuate in luna noiembrie.

In perioada 1-30 noiembrie 2018, inspectorii sanitari veterinari au efectuat aproape 1.800 de controale in Bucuresti, care s-au soldat cu amenzi de peste 72.000 de lei si patru avertismente, potrivit DSVSA.  Directia a inchis patru operatori economici si a suspendat temporar activitatea a cinci companii.

 

"Principalele neconformitati constatate urmare controalelor efectuate de catre inspectorii DSVSA Bucuresti au fost: comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate/neautorizate/neinregistrate sanitar veterinar, comercializarea necorespunzatoare a carnii de pasare, nedemonstrarea trasabilitatii acesteia, nerespectarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind intretinerea igienica a spatiilor de receptie, producere, depozitare, comercializare, precum si a utilajelor si ustensilelor de lucru folosite, nerespectarea normelor privind marcarea, etichetarea, ambalarea si manipularea produselor alimentare", se mentioneaza in comunicatul DSVSA.

 

Tot in luna noiembrie, au fost emise 24 de avize temporare de functionare a targurilor si expozitiilor de produse alimentare.

 

De asemenea, DSVSA Bucuresti a monitorizat in aceasta perioada activitatea de import produse alimentare de origine nonanimala provenite din tari terte, in acest sens au fost verificate 215 transporturi, fiind prelevate 16 probe, in vederea efectuarii testelor de laborator specifice, urmarindu-se prezenta si incadrarea in valorile maxime admise a pesticidelor, containantilor, aditivilor si substantelor interzise.Poti fi interesat si de