DSV Buzau a intervenit in doua cazuri de porci gasiti morti

DSV Buzau a intervenit in doua cazuri de porci gasiti morti


Echipa speciala de interventie a DSV Buzau a intervenit in doua cazuri de porci gasiti morti, unul intr-o gospodarie individuala, in localitatea Gheraseni, iar altul, un mistret pe malul raului Buzau, a anuntat luni, la sedinta extraordinara a Comitetului judetean Buzau pentru Situatii de Urgenta, directorul DSV Buzau, dr. Ciprian Botezatu.

Potrivit sursei citate, un caz de interventie a avut loc intr-o gospodarie individuala, din localitatea Gheraseni, iar celalalt la un porc mistret pe un fond de vanatoare pe malul raului Buzau.

 

"Ne-a fost notificat un cadavru de porc mistret pe un mal al raului Buzau, opus locului unde se afla echipa si nu putea fi adus la mal, recuperarea cadavrului s-a efectuat cu ajutorul ISU", a declarat directorul DSV Buzau.

 

Acesta a precizat ca probele biologice de la cele doua cadavre au fost recoltate si transmise catre un laborator specializat din judetul Prahova.

 

Directorul DSV Buzau a mai spus ca in judetul Buzau pana in acest moment toate probele recoltate au fost negative si nu exista focare de pesta porcina, ci doar supravegheri pasive.

 

Acesta a solicitat primarilor verificarea teritoriului sub aspectul gestionarii eficiente a miscarilor de animale, in special la nivelul stanelor.

 

"Ne apropiem de perioada in care multi dintre oamenii care au plecat din comunitati in primavara pentru diverse activitati agricole in judetul Braila, in special in Insula Mare a Brailei, vor reveni acasa cu cereale, alte alimente, diverse echipamente si ustensile, lucru despre care trebuie sa stim pentru a putea sa intervenim operativ", a mai declarat sursa citata.Poti fi interesat si de