Cristian Ioan Duicu, ANSVSA: „Industria carnii a devenit mai performanta”

Cristian Ioan Duicu, ANSVSA: „Industria carnii a devenit mai performanta”


In ultimii ani, industria carnii din Romania a devenit din ce in ce mai performanta, iar datele Autoritatii Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) demonstreaza competitivitatea sa atat pe plan intern, cat si pe plan extern. Potrivit acestora, in 2017, exporturile de carne de pasare in Marea Britanie, spre exemplu, au crescut considerabil, ajungand la 21.517 tone, fata de 8.406 tone, in 2016.

„Numai in 2018, Autoritatea a reusit sa elimine interdictiile si sa deschida, din punct de vedere sanitar-veterinar, piata pentru bovine in Macedonia, iar pentru ovine, in Bosnia Hertegovina, Liban, Moldova, Liba, Serbia si Bahrain. De asemenea, suntem in diferite stadii de negocieri pentru agrearea conditiilor veterinare si a modelelelor de certificate cu Regatul Arabiei Saudite. De asemenea, avem negocieri cu Emiratele Arabe Unite, cu Africa de Sud, cu Hong-Kong, cu Israel pentru carnea de ovine, de pasare, pentru oua si produse din carne, cu Kuwaitul, cu Qatarul, cu Sultanatul Oman, si de asemenea cu Turcia si cu R.P. Chineza pentru a obtine acordul de export pentru alte produse decat cele care pot fi exportate in prezent”, a declarat Cristian Ioan Duicu, directorul general al ANSVSA, la Conferinta INDUSTRIA CARNII LA RAFT.

 

Potrivit acestuia, in 2017, Romania a exportat carne de vita in Ucraina, Vietnam, Moldova, Kosovo, Libia, Bosnia Hertegovina, Turcia, a mai exportat carne de oaie in Kuweit, Iordania, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Hong Kong, Sri Lanka si Oman. Exporturile de carne de porc s-au indreptat anul trecut catre Ucraina, China, Hong Kong, Moldova, Muntenegru, Vietnam. Tarile de destinatie pentru carne de pasare au fost in Moldova, Serbia, Vietnam, Albania, Turcia, Libera, Hong Kong si Kongo.

 

Mai multe declaratii ale directorului ANSVSA de la Conferinta INDUSTRIA CARNII LA RAFT se regasesc in editia 59 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.

 Poti fi interesat si de