Creste interesul pentru certificarea ecologica si in industria carnii
Vineri, 04 Ianuarie 2019
Vineri, 04 Ianuarie 2019
„Chiar daca in ultimii ani numarul operatorilor certificati ecologic a scazut, daca ne uitam putin la suprafetele certificate ecologic, acestea au crescut. Acest lucru inseamna ca sunt tot mai putini fermieri mici interesati de certificarea ecologica doar pentru subventii si din ce in ce mai multi sunt interesati sa vanda produse ecologice. Se certifica tot mai mult teren, animale, iar cu ajutorul fondurilor europene, sunt proiecte pentru ferme de taurasi, abatoare, unitati de procesare a carnii. In Romania, nu este atat de multa carne ecologica in magazine, dar este clar un trend ascendent”, ne-a declarat Ana Goloborodco, Responsabil Agricultura Ecologica SRAC.
Potrivit acesteia, in vederea trecerii de la agricultura conventionala la agricultura ecologica, terenul si animalele vor parcurge o perioada de conversie (diferita in functie de tipul plantelor si specia de animale), pe parcursul careia se aplica dispozitiile privind productia ecologica.
Mai multe stiri din tehnologie, procesare si abatorizare puteti citi si in ultimul numar al revistei INDUSTRIA CARNII.RO.
Reteaua de restaurante quick service a ajuns la 75 de locatii si a vandut, in 2023, produse de in...
3 din 10 romani aloca un buget mai mare, pe masura scumpirilor In contextul valurilor de scumpir...
Principalele categorii de produse aruncate la gunoi sunt mancarea gatita (48%), legumele (37%), p...