Crescatori de animale, trimisi in judecata pentru frauda cu fonduri europene

Crescatori de animale, trimisi in judecata pentru frauda cu fonduri europene


Doi reprezentanti ai Asociatiei Crescatorilor de Animale din comuna Tatarusi, judetul Iasi, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, pentru frauda cu fonduri europene.

Potrivit unei sinteze a DNA, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Iasi au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Ioan Petrisor si a lui Mures Vasiliu, la data faptelor reprezentanti legali ai Asociatiei Crescatorilor de Animale din Comuna Tatarusi, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata.

 

De asemenea, anchetatorii au decis trimiterea in judecata si a asociatiei crescatorilor de animale, pentru aceeasi infractiune.

 

Procurorii anticoruptie noteaza in rechizitoriul trimis instantei ca, in perioada 2012 - 2015, Ioan Petrisor si Mures Vasiliu ar fi depus cu rea-credinta la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) mai multe documente false, in scopul de a obtine in mod injust sume de bani in cadrul schemei unice de plata, pentru suprafete de teren pe care nu le detineau in realitate.

 

Prin aceste demersuri, arata sursa citata, acestia ar fi obtinut pe nedrept sprijin financiar nerambursabil in total de 240.739,14 lei, suma cu care APIA s-a constituit parte civila in procesul penal.

 

DNA informeaza ca in cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile ce apartin lui Ioan Petrisor si lui Mures Vasiliu.

 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iasi cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.Poti fi interesat si de