Compensatiile pentru bunastarea animalelor, un sprijin real pentru crescători

Compensatiile pentru bunastarea animalelor, un sprijin real pentru crescători


Tudor Neculoiu, fondatorul grupului de firme Sergiana, considera platile pentru bunastarea animalelor un sprijin real pentru crescatorii de pasari si porci.

„Compensatiile pe masura de bunastare ne ajuta ne-au ajutat si ne vor ajuta foarte mult, pentru ca astazi am aflat de la ministrul Agriculturii, Petre Daea, ca in sfarsit s-a aprobat acordarea compensatiilor pentru pui si pentru porc, pentru ca sunt foarte importante pentru aceste sectoare. Exista o tendinta la nivel european ca un supermarket sa fie aprovizionat cu materie prima provenita de la animale care au indeplinit conditiile de bunastare. Este un sprijin real pentru noi, pentru ca Romania este foarte dependenta de ceea ce se intampla in strainatate, pentru ca nu suntem autosuficienti, producem 60% din carnea de care avem nevoie. In balanta comerciala, exista cel mai mare deficit la importurile pe carnea de porc. Pe acest sector, compensatiile ar fi intre 10-15 euro pe cap de porc gras livrat, in functie de cat de multe conditii de bunastare ii asiguri animalului”, a declarat Tudor Neculoiu, fondatorul Sergiana.

 

Declaratia a fost facuta in cadrul Conferintei INDUSTRIA CARNII LA RAFT, ce are loc in perioada 25-27 aprilie, la Brasov, si la care grupul Sergiana este partener al evenimentului.Poti fi interesat si de