Comisia Europeana prezinta masuri suplimentare pentru sprijinirea fermierilor

Comisia Europeana prezinta masuri suplimentare pentru sprijinirea fermierilor


Comisia Europeana (CE) a prezentat un pachet de masuri suplimentare pentru a creste resursele furajere pentru hrana animalelor, aceasta fiind una din principalele provocari cu care se confrunta in prezent fermierii europeni ca urmare a secetei, informeaza un comunicat de presa al executivului comunitar.

CE precizeaza ca pachetul prezentat joi se adauga masurilor anuntate deja la inceputul lunii august.

 

"Sunt in contact cu ministrii din statele afectate pentru a evalua masurile introduse. Astazi am luat masuri suplimentare care ar trebui sa vina in sprijinul fermierilor europeni care se confrunta cu o penurie de furaje pentru animalele lor", a declarat comisarul european pentru Agricultura, Phil Hogan.

 

Concret, noile derogari prezentate joi vizeaza posibilitatea ca in cazul culturilor, care in mod normal sunt semanate toamna, sa fie recoltate (lucru interzis conform regulilor actuale) daca sunt folosite la productia de furaje. De asemenea, este avuta in vedere posibilitatea de a scurta perioada de minimum opt saptamani pentru culturile intermediare (catch crops), in ideea de a permite fermierilor sa isi semene culturile la timp dupa culturile intermediare. In plus, propunerea unor plati mai mari in avans, anuntata in urma cu cateva saptamani, a fost prezentata in mod oficial joi.

 

Propunerile prezentate joi au fost supuse aprobarii statelor membre si vor putea fi votate in zilele urmatoare pentru a fi adoptate in mod formal la finele lunii septembrie. Aceste masuri se vor aplica retroactiv.

 

Executivul comunitar subliniaza ca este in contact cu toate statele membre pentru a primi informatii actualizate cu privire la consecintele secetei pana la data de 31 august.Poti fi interesat si de