City Grill a investit 300.000 euro in reamenajarea restaurantului Pescarus

City Grill a investit 300.000 euro in reamenajarea restaurantului Pescarus


Proiectul de reamenajare a restaurantului aflat pe malul lacului Herastrau a fost semnat de arhitectul Mihai Popescu.

Cu o suprafata de 1.400 mp si o capacitate de 900 locuri (600 interior si 300 exterior), restaurantul Pescarus este cel mai mare restaurant din portofoliul Grupului City Grill. Restaurantul Pescarus a fost preluat in 2015, iar amenajarea din acest an reprezinta prima investitie majora a Grupului City Grill in amenajarea interiorului restaurantului, cu scopul de a-l transforma in etalon al gastronomiei bucurestene moderne. 

 

"Pescarus este un restaurant cu traditie, un spatiu-destinatie care atrage deopotriva un public tanar si un public nostalgic. Restaurantul performeaza la nivelul asteptarilor si se incadreaza pe traiectoria de crestere pe care am gandit-o in 2015, cand am decis sa includem acest brand in portofoliul Grupului. Vedem o crestere constanta, de doua cifre, de la an la an. In acest context, investitia noastra in reamenajarea interiorului este pasul firesc pentru a aduce restaurantul in actualitate, pastrandu-i farmecul unic care atrage clientii de cateva zeci de ani", declara Daniel Mischie, CEO Grup City Grill.

 

Investitia in reamenajarea restaurantului Pescarus face parte din proiectul de investitii in dezvoltarea retelei de restaurante si restaurari demarat de Grupul City Grill in acest an, cu un buget total de 4,2 milioane euro. 

 

Conceptul de reamenajare si repozitionarea restaurantului Pescarus au fost dezvoltate de arhitectul si designerul Mihai Popescu, alaturi de agentia Homemade Stuff, plecand de la conceptul fondator al restaurantului, acela de gastronomie bucuresteana. Lucrarile de reamenajare au durat 3 luni, timp in care a fost realizata si piesa centrala a spatiului, instalatia tip candelabru care se remarca in interior.

 

“Celebrul arhitect si designer, Mihai Popescu a acceptat provocarea de a regandi spatiul interior al restaurantului. El a reinterpretat prin amenajare atmosfera unei sufragerii bucurestene. O sufragerie atemporala, un loc de masa si petreceri din casele cu staif ale capitalei, un loc confortabil, cu o eleganta intima si deschidere spre conversatie. Piesa centrala a amenajarii este reinterpretarea candelabrului original al restaurantului, prin descompunere. Combinarea elementelor de mobilier moderne cu piese antice autentice ofera valoare contextului, reprezinta o invitatie la imaginatie si pune in valoare istoria si incarcatura emotionala a spatiului”, declara Claudiu Leonte, Managing Partner, Homemade Stuff.

 

Incepand cu acest sezon, meniul restaurantului Pescarus este semnat de Chef Henrik Sebok si propune o selectie de preparate internationale, inspirata de gusturile actuale ale publicului.

 

Restaurantul este vizitat de clienti de toate varstele, publicul local reprezentand 80% din total, restul de 20% fiind turisti interesati sa viziteze una dintre destinatiile emblematice ale orasului. In noua configuratie de amenajare, restaurantul Pescarus devine un spatiu potrivit nu doar pentru iesiri la restaurant pentru servirea mesei, ci si pentru evenimente corporate sau private.

 

Grupul City Grill este cel mai important jucator roman din industria restaurantelor, potrivit unui comunicat al companiei. Fondat in 2004, Grupul City Grill opereaza in prezent 19 restaurante si cafenele sub brandurile Caru’ Cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescarus, Hanul Berarilor, Trattoria Buongiorno, City Grill si City Café.Poti fi interesat si de