China va reduce taxele de import la o gama variata de bunuri de consum

China va reduce taxele de import la o gama variata de bunuri de consum


China intentioneaza sa reduca, de la 1 iulie, taxele de import la o gama variata de bunuri de consum, de la alimente la cosmetice, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

O decizie asemanatoare a fost adoptata in decembrie 2017, cand autoritatile chineze au anuntat ca tarifele la 187 de categorii de produse au scazut in medie de la 17,3% la 7,7%, pentru a-i ajuta pe consumatori sa aiba acces la produse speciale si de calitate care nu sunt produse pe plan local.

 

Sursele sustin ca acum masura va fi extinsa la mult mai multe produse.

 

Analistii cred ca decizia este menita sa atenueze tensiunile cu SUA privind dezechilibrul comercial. Washingtonul si Beijingul au anuntat ca au convenit sa reduca "in mod semnificativ" deficitul comercial al SUA. Casa Alba solicita o reducere de 200 de miliarde de dolari a deficitului pe relatia cu statul asiatic in conditiile in care soldul comercial negativ al SUA pe relatia cu China a atins in 2017 un nivel record de 375,2 miliarde de dolari.

 

Conform surselor, reducerea taxelor de import se va aplica, printre altele, la alimente, medicamente, produse de ingrijire a sanatatii si cosmetice.

 

Decizia este menita sa stimuleze consumul pe piata chineza, sa reformeze economia tarii continuand deschiderea ei si sa trimita un semnal pe plan global, si in special SUA, ca autoritatile de la Beijing sunt decise sa dezvolte comertul mondial, a afirmat Shane Oliver, analist la AMP Capital Investors Ltd. in Sydney.

 Poti fi interesat si de