China isi redeschide piata pentru carnea de pui din Germania

China isi redeschide piata pentru carnea de pui din Germania


China a acceptat sa isi redeschida piata pentru importurile de carne de pui provenite din Germania, a declarat ministrul german al Agriculturii, Julia Kloeckner, transmite Reuters.

China a oprit importurile de carne de pui din Germania dupa descoperirea unui focar de gripa aviara in Germania. China este una din cele mai importante piete ale Germaniei pentru exporturile de carne, in special de carne de porc.

 

La sfarsitul discutiilor pe care le-a avut luni la Berlin cu omologul chinez, Han Changfu, ministrul german al Agriculturii, Julia Kloeckner a declarat ca "partea chineza a ajuns la concluzia ca nu exista niciun motiv de ingrijorare cu privire la carnea de pui din Germania".

 

Kloeckner a mai spus ca a cerut autoritatilor chineze sa nu introduca un embargou total cu privire la carnea de porc din Germania, dupa descoperirea unor cazuri de pesta porcina africana in Germania, ci sa adopte o abordare care sa tina cont de diferentele regionale.

 

Extinderea rapida a pestei porcine africane in Europa de Est provoaca ingrijorari in Germania in conditiile in care ar putea sa conduca la impunerea unor embargouri de catre importatorii asiatici.

 

Chinezii se numara printre cei mai mari consumatori de oua din lume, aproximativ 280 pe an de persoana, ceea ce inseamna ca in tara consuma aproximativ un miliard de oua pe zi.

 

 Poti fi interesat si de