China interzice importul de porci din Bulgaria din cauza pestei porcine africane

China interzice importul de porci din Bulgaria din cauza pestei porcine africane


Administratia vamala chineza a anuntat ca a interzis importurile de porci domestici, porci mistreti si produse din carne de porc din Bulgaria, dupa descoperirea unui focar de pesta porcina africana in aceasta tara, transmite Reuters.

De asemenea, China a ordonat returnarea sau distrugerea produselor livrate din Bulgaria.

 

In plus, autoritatile chineze au interzis vizitatorilor sa introduca in tara produse din carne de porc domestic sau porc mistret din Bulgaria, adaugand ca vor sigila la granita produsele aflate la bordul vehiculelor de transport care trec prin China.

 

Aceste masuri au fost luate pentru protejarea sectorului de crestere a animalelor din China si impiedicarea transmiterii acestei boli din Bulgaria.

 

China a interzis transportul porcilor vii si produselor din carne de porc, atat din regiunile unde a fost raportata pesta porcina africana, cat si din provinciile vecine, dupa ce mai multe cazuri de pesta porcina au fost raportate in China.

 

Pesta porcina, deja prezenta in Africa, Rusia si in unele tari din Europa de Est, printre care si Romania, este dificil de gestionat, deoarece nu exista un vaccin eficient. Potrivit autoritatilor veterinare, pesta porcina africana nu afecteaza si nu se transmite la oameni, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire, insa exista un impact la nivel social si din punct de vedere economic.Poti fi interesat si de