Cea mai mare ferma din lume a produs peste 60 de milioane de porci, in 2022

Cea mai mare ferma din lume a produs peste 60 de milioane de porci, in 2022


Genesus Inc., unul dintre cei mai importanti furnizori de genetica porcina din lume, a publicat raportul anual al marilor producatori de porci, iar datele arata ca asa-numitele mega ferme cu peste 100.000 de scroafe devin si mai mari.

Potrivit raportului Genesus, citat de Fleischwirtschaft, zece noi companii au fost adaugate pe lista mega-producatorilor globali, localizati in principal in China. Fiind cel mai mare producator din lume, Muyuan Foodstuff a ocupat din nou fruntea listei cu 2,82 milioane de scroafe, adica aproape jumatate din productia totala a UE. Compania chineza a fost urmata de Wens Food Group, cu 1,40 milioane si Smithfield Foods, cu 1,23 milioane.

 

Productia anuala de scroafe a crescut, ducand la un efectiv mai mare cu 635.429 de animale. Per total, companiile din China au dominat clar clasamentul, cu 24 de intrari, urmate de SUA, cu 12 mega producatori. Trei companii din Uniunea Europeana au ajuns si ele in clasament, toate din Spania, cel mai mare producator fiind Vall Company, cu 260.000 de animale.

 

Potrivit CEO-ului Genesus, Jim Long, pierderile financiare actuale sunt semnificative in Asia (China) si America de Nord. In acelasi timp, Europa „a trecut de la pierderi financiare majore si lichidarea efectivului sau de scroafe in 2021-2022 la preturi record in prezent”. Prin urmare, se asteapta o revenire semnificativa a situatiei economice a companiilor care activeaza in industria de crestere a porcilor din Asia (China) si America de Nord in urmatoarele luni.

 

Potrivit datelor Eurostat, populatia de animale din UE a atins 134 de milioane de porci la sfarsitul anului 2022.



Poti fi interesat si de