Carrefour le ofera salariatilor prime de 200 de euro

Carrefour le ofera salariatilor prime de 200 de euro


Grupul francez de distributie Carrefour va varsa salariatilor sai din Franta o prima exceptionala de 200 de euro, in conformitate cu dorinta exprimata in luna decembrie de presedintele Emmanuel Macron, potrivit caruia angajatorii "care pot" ar trebui sa isi recompenseze salariatii, informeaza AFP citand surse din apropierea acestui dosar.

O prima de pana la 1.000 de euro, scutita de plata cotizatiilor sociale si a impozitelor, facultativa pentru companii, face parte din masurile de urgenta anuntate de Guvernul de la Paris pentru a raspunde la criza provocata de protestele "vestelor galbene".

 

Potrivit surselor, in cazul Carrefour aceasta prima va fi distribuita la finele lunii februarie salariatilor care castiga pana la 4.500 de euro pe luna, independent de programul de lucru (full time sau part time).

 

"In pofida impactului recentelor evenimente si a rezultatelor sale, Carrefour a decis sa se asocieze efortului national in favoarea puterii de cumparare", a subliniat un purtator de cuvant al grupului francez.

 

In replica, Franck Gaulin de la sindicatul CGT a apreciat ca o prima de 200 de euro este o dovada de dispret. Sindicatul, care revendica o prima de 1.000 de euro, a pus in balanta suma de aproximativ 20 de milioane de euro, reprezentand valoarea cumulata a acestor prime, cu cele 356 milioane de euro varsate actionarilor.Poti fi interesat si de