Caravana Alege oaia! ajunge la Iasi

Caravana Alege oaia! ajunge la Iasi


Caravana campaniei nationale de informare si promovare Alege oaia! va poposi, marti si miercuri, la Iasi, eveniment la care va participa si ministrul Agriculturii, Petre Daea.

alegeoaia iasiCaravana campaniei nationale de informare si promovare Alege oaia! va poposi, marti si miercuri, la Iasi, eveniment la care va participa si ministrul Agriculturii, Petre Daea.


Conform MADR, evenimentul se va desfasura in fata Institutiei Prefectului Iasi si va reuni producatori din judetele Iasi, Botosani si Suceava.

Vizitatorii vor putea degusta tocanita de oaie, pastrama, carnati, branzeturi, iar cei interesati vor putea sa isi procure carne si produse din carne de oaie din cadrul celor 16 standuri special amenajate. La eveniment vor fi prezenti si producatori locali de vinuri, iar atmosfera va fi intretinuta de momentele artistice sustinute de ansambluri folclorice", precizeaza ministerul.

Deschiderea evenimentului va avea loc marti, la ora 12:00, iar programul de vizitare va fi: marti, 23 ianuarie, intre orele 12:00-17:00 si miercuri, 24 ianuarie, intre orele 10:00 - 17:00.

Obiectivul final al acestei campanii este pastrarea traditiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a carnii de oaie, cresterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescatorilor autohtoni de ovine si infiintarea la nivel national a unei piete de gros, iar la nivel judetean constituirea de magazine destinate comercializarii carnii si a produselor din carne de oaie, precizeaza MADR.

Caravana Campaniei Alege oaia! va ajunge, in perioada 3-4 februarie 2018, la Buzau.Poti fi interesat si de